Verantwoord alcohol schenken

14 oktober 2018


Het schenken van alcohol brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Zo is het van groot belang dat jongeren onder de 18 jaar absoluut geen alcohol kunnen verkrijgen in onze kantine. Daarnaast willen we alcoholmisbruik en rijden onder invloed voorkomen.
Wanneer de bar open is, is het verplicht dat er een vrijwilliger aanwezig is, die het Certificaat Verantwoord alcohol schenken heeft. De gemeente controleert hier regelmatig op. Je kunt dit certificaat halen door online een korte test te doen op een webpagina van de NOC*NSF:
Verantwoord alcohol schenken.

De teksten en filmpjes op deze website stellen je in staat om op een verantwoorde manier alcohol te kunnen schenken in onze kantine. Wanneer je de teksten en filmpjes hebt gezien en gelezen, ben je in staat om de test te maken waarmee je een gekwalificeerde barvrijwilliger wordt en je bardienst mag draaien op tijdstippen dat er alcohol wordt geschonken. 

Het kost vrij weinig tijd om de test te maken en wanneer een antwoord fout is, krijg je een nieuwe kans voor het goede antwoord. Bij deze roepen we graag de seniorleden op om de test te maken. Bij de start van de test moet je een aantal gegevens invullen. We verzoeken je als emailadres barverantwoordelijke in te vullen: [email protected] De naam van de barverantwoordelijke is John van der Linden. Dan is de vereniging ook meteen op de hoogte van het behalen van het certificaat.  
Mocht bij het invullen van de gegevens wat verkeerd zijn gegaan, dan kun je het per mail toegezonden certificaat ook doorsturen naar [email protected]

We wensen jullie veel succes bij het maken van de test en veel plezier bij het draaien van jullie bardiensten! 

Nieuwscategorieën